home-05
home-01
home-04
home-02
Witamy na stronie Dom Weselny Duet! Obecnie znajdujesz się w:

Menu

Menu przyjęcia weselnego

Możesz skomponować swój zestaw bądź skorzystać z naszych sprawdzonych propozycji

Zupy
  • Rosół domowy z makaronem
  • Rosół z kołdunami
  • Zupa brokułowo-groszkowa
  • Zupa serowa z grzanką czosnkowo-ziołową                                  
  • Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym                                  
  • Włoska zupa pomidorowa

 

Drugie danie

W zestawie z ziemniakami i koperkiem oraz bukietem surówek

  • Pieczeń z żurawiną
  • Pieczeń w sosie własnym
  • Rolada drobiowa z indyka z szynką i serem żółtym
  • Rolada drobiowa z indyka, faszerowana szpinakiem
  • Schab marynowany z pieca
  • Schab tradycyjny, faszerowany mięsem mielonym
  • Schab nadziewany (śliwką, morelą)
  • Schab z pieczarką
  • Grzebień schabowy
  • Ślimak wieprzowy, faszerowany
Deser
  • Pucharek lodowy z owocami
  • Pucharek lodowy z owocami i galaretką
  • Pucharek z mascarpone i amaretto
  • Szarlotka z lodami
  • Panna cotta z musem truskawkowym
Dania kolacyjne

3 do wyboru

 W zestawie z frytkami/ szyszkami/ ryżem/ makaronem/ ziemniaczkami opiekanymi i surówką

  • Placki ziemniaczane z sosem węgierskim
  • Roladka drobiowa (szpinak z serem feta)
  • Roladka z piersi kurczaka faszerowana mięsem mielonym, z dodatkiem penne z masłem czosnkowym i sosem serowym
  • Filet drobiowy w krakersach
  • Kieszonka drobiowa nadziewana papryczką i serem feta z sosem słodko - kwaśnym
  • Kluski śląskie z gulaszem wieprzowym
  • Saszetka wieprzowa faszerowana grzybami leśnymi i kapustą
  • Szaszłyk mięsny
  • Kieszonka drobiowa nadziewana pieczarkami i serem żółtym
  • Bitki wieprzowe z sosem grzybowym
  • Piramidki drobiowe z warzywami
  • Kieszonka drobiowa nadziewana warzywami z włoskim sosem pomidorowym
  • Filet drobiowy a la pizza
  • Karkówka z konfiturą cebulową
  • Filet drobiowy pod pierzynką z pora
  • Zupa drobiowa
  • Zupa a la Strogonow
  • Zupa węgierska
  • Flaczki staropolskie
  • Barszcz czerwony z ptysiami/ krokietem/ paluszkami/ kapuśniaczkami/ pasztecikami/pierożkami kebabowymi
  • Żurek staropolski z jajkiem i kiełbasą
  • Wołowina po burgundzku (za dodatkową opłatą)
  • Zraziki z sosem myśliwskim (za dodatkową opłatą)
  • Rolada z indyka z karkówką i sosem kurkowym (za dodatkową opłatą)
  • Polędwiczki wieprzowe z żurawiną (za dodatkową opłatą)
Przystawki gorące

3 do wyboru

  • Karkówka z chrzanem
  • Rolada z karkówki
  • Faworki z drobiu w przyprawie curry z dipem słodko kwaśnym
  • Udka faszerowane włoszczyzną, otulone boczkiem
  • Szaszłyk mięsny w płatkach kukurydzianych
  • Żeberka wieprzowe glazurowane
  • Roladki panierowane w sezamie i słoneczniku
  • Schab po królewsku
  • Kotlet Opera z ananasem i serem żółtym
Przystawki zimne

5 do wyboru 

  • Półmisek wędlin swojskich, wyrób własny
  • Rolada kolorowa w galarecie
  • Schab w galarecie
  • Motylki z karkówki z musem chrzanowo-żurawinowym
  • Pstrągi faszerowane
  • Galaretka drobiowa
  • Galaretka wieprzowa
  • Kanapki krakersowe z kolorowymi pastami
  • Roladki z szynki z pasztetem i pieczarkami w galarecie
  • Rolada serowa
  • Roladka szpinakowa z wędzonym łososiem
  • Conchiglioni z tuńczykiem/szpinakiem
  • Miks jaj faszerowanych pastami
  • Mix rolad w galarecie
  • Szynka faszerowana pastą chrzanową
  • Roladki z szynki z kolorowym farszem
  • Pomidory faszerowane tuńczykiem
  • Pomidory z pastą serową i wędzonym łososiem
  • Sałatka Caprese
  • Terrina w różnych smakach
  • Tortilla
  • Śledzikowy rarytas (sałatka śledziowa na razowym chlebku)
  • Śledzie w czterech odsłonach: z granatami/ po cygańsku/ sałatka śledziowa z ananasem i porem/ koreczki
  • Pasztety staropolskie z dodatkami
  • Roladka z mozzarelli z pastą serową i łososiem
  • Galantyna drobiowa
Sałatki

2 do wyboru

  • Duet (filet drobiowy, cebulka, żurawina, seler naciowy)
  • Bałkańska (groszek, kukurydza, jabłka, ogórek konserwowy, seler, jajka,papryka  czerwona, cebula czerwona, szczypiorek)
  • Brokułowa (brokuły, jajka, ogórek konserwowy, cebulka perłowa, cebula czerwona, ser żółty, kukurydza)
  • Brokułowa warstwowa (pieczarki marynowane, pomidory, jajka, szynka konserwowa, brokuły)
  • Grecka (ser feta, oliwki, cebula czerwona, papryka kolorowa, ogórek świeży, pomidory)
  • Gyros (filet drobiowy, ogórek konserwowy, cebula, kukurydza, kapusta pekińska)
  • Jarzynowa (marchewka, pietruszka, seler, cebula, ogórki kiszone, jajka, kukurydza, groszek, jabłka)
  • Królewska (brokuły, filet drobiowy, ogórek świeży, kukurydza, ser feta, płatki migdałów)
  • Makaronowa USI (makaron muszelki, szynka konserwowa, ogórek świeży, koperek, pomidory koktajlowe)
  • Pieczarkowa (pory, kukurydza, groszek, ogórek konserwowy, pieczarka marynowana, jajka)
  • Porowa (pory, kukurydza, jajka, szynka konserwowa, seler, ananas, jabłka)
  • Serowa (serek ziarnisty, ser żółty, ogórek świeży, szynka konserwowa, cebula czerwona, szczypiorek)
  • Tortellini (makaron tortellini, pomidory, ogórek świeży, kukurydza, czosnek, sos koperkowo-ziołowy)
  • Meksykańska (mieszanka meksykańska, filet drobiowy, cebulka, pieczarki marynowane, kukurydza)
  • Śledziowa (śledzie, ogórek kiszony, ananasy, jajka, cebulka)
  • Sypana (pomidor, szynka konserwowa, ser żółty, papryka konserwowa, jajka, ogórek kiszony, ogórek świeży, por, szczypiorek)
  • Warstwowa wiosenna (ogórek świeży, koperek, pomidor, cebulka, kukurydza, jajka, szynka, ser żółty)
  • Z kurczakiem (filet drobiowy, kukurydza, por, jajka, cebulka perłowa, ogórki kiszone)
  • Sałatka na życzenie klienta, według jego przepisu
Napoje
  • soki owocowe
  • napoje gazowane
  • woda mineralna z cytryną i miętą
  • kawa, herbata
Ponadto

Dodatkowo na życzenie istnieje możliwość rozszerzenia menu weselnego :

  • Stół Staropolski z jadłem biesiadnym
  • Pieczone prosie
  • Beczkowe, schłodzone piwo
  • Fontanna czekoladowa
  • Drink bar